Αλλαγή ονόματος εξετάζει η πΓΔΜ για να μπει στο ΝΑΤΟ

(Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας της –για να ξεπεράσει το βέτο της Ελλάδας ως προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ– εξετάζει η πΓΔΜ, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ, αναφέρουν οι Financial Times. Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσει ειδικότερες προτάσεις ονομασίας και διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, την Τετάρτη, θα συναντηθεί με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει. Θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Εξήγησε, επίσης, ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διακομματική συναίνεση πριν θέσει σε ψηφοφορία το θέμα. Σήμερα, πάντως, στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η ένταξη της χώρας του στην Ατλαντική Συμμαχία θα συμβάλει στην κατευνασμό της ευρύτερης περιοχής έπειτα από μήνες πολιτικής έντασης.
ΠΗΓΗ:http://www.pontos-news.gr/article/165479/allagi-onomatos-exetazei-i-pgdm-gia-na-mpei-sto-nato

Advertisements