Η ‘Αλωση συνεχίζεται. Χωρίς υπερασπιστές.

             

Γράφει ο  Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

 Η αυτοκρατορικη Μονη της Χωρας, που στον ναο της φιγουραρουν τα ωραιοτερα εναπομειναντα ψηφιδωτα της Κωνσταντινουπολης, μετατρεπεται σε τζαμι, αλλα ουτε ο Πατριαρχης ουτε η ελλαδικη κυβερνηση εχουν αρθρωσει λογο ανταξιο μητε του χριστιανισμου, μητε του ελληνισμου, μητε του Πολιτισμου. Γιατι στερουνται και του χριστιανισμου και του ελληνισμου και του Πολιτισμου. Ειδικευονται αποκλειστικα στη διαχειριση κυριως ξενων συμφεροντων, που τους εξασφαλιζουν την παραμονη τους στην εξουσια.


 Τα τρια αυτα χαρακτηριστικα, που ειναι τα συστατικα του μεχρι προτινος λαου, εκλειπουν, απαξιωνομενα απο τεχνοκρατες και απολιτιστους και αμορφωτους διαχειριστες της τυχης του λαου, βυθιζοντας και τον ιδιο στην ιδια αμαθεια και επιφανειακη ρηχοτητα και αποκοπτοντας τον απο τις ιστορικες, δημοτικες, λαϊκες και πολιτιστικες του ριζες. Την Ιστορια, τη λογοτεχνια, τη μουσικη, τις λαϊκες παραδοσεις, την κοινωνικη του κουλτουρα.


 Ενας λαος, που αδυνατει να διαβασει πια Ροϊδη, Καλβο και Παπαδιαμαντη, αγνοωντας τη γλωσσα του, αδυνατει να γεννησει Θεοδωρακη, Χατζηδακι, Ξαρχακο, Μητροπουλο, ΛοΪζο, Καζαντζακη, Σεφερη, Καραγατση, Ελυτη, και βολοδερνει απαιδευτος, βαυκαλιζομενος οτι η ευτυχια του βρισκεται στο μεροκαματο, μεχρι τη μερα που βρισκεται- γιατι παντα ερχεται η μερα- μπροστα στην αναγκη να Αποφασισει ή να Ορθωσει αναστημα ή να Υπομεινει. Μαθηματα που δεν διδαχτηκε για το πτυχιο του. Ενα δεντρο που δεν του πριονιζουν τα κλαδια μονο. Αλλα, κυριως τις ριζες.


 Ο λαος μετατρεπεται ολο και πιο πολυ σε μια πουλπα ομοιομορφων τιποτοφρονων και αδιαφορων καταναλωτων. Ειτε χειροπιαστων, ειτε οπτικοακουστικων προϊοντων, που και τα δυο υποβαθμιζουν την ποιοτητα της ζωης του, καθαγιαζοντας την ποσοτητα. Συκοφαντωντας τον κοπο, που ειναι ο μονος τροπος αποκτησης γνωσης και ποιοτητας, εξυμνωντας την ευκολια.
Τα ψηφιδωτα της Μονης της Χωρας στην Κωνσταντινουπολη, που ειχα την τυχη να φωτογραφησω προ ετων, και τό σκεπασμα τους για να λειτουργει ο ναος ως τζαμι, χωρις χριστιανικη ή ελληνικη αντιδραση, ειναι ο καθρεφτης της σταδιακης εξαφανισης της συνειδησης ενος ιστορικου λαου και της μετατροπης του σε ενα ακομα προϊον στο ραφι της Αγορας.
Που πωλειται σε εξευτελιστικη τιμη σε καθε αγοραστη.

Κόψτε Netflix, διαβάστε αρχαίους.

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Μια σειρά της πλατφόρμας Netflix παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο. Οι τύποι που έχουν κάνει αυτή την αθλιότητα έχουν πάρει σκοινί κορδόνι την παραποίηση της Ιστορίας μας και δη όσων συνδέονται με το μακεδονικό διαμάντι του ελληνικού στέμματος. Πριν από τον Αλέξανδρο είχαν παρουσιάσει τη βασίλισσα Κλεοπάτρα ως… μαύρη! Σε αυτή την περίπτωση την εντονότερη αντίδραση δεν την είχε το ελληνικό κράτος αλλά η Αίγυπτος – και μάλιστα με επισημότατο τρόπο. Εδώ το κράτος που κατάντησαν κρατίδιο οι αστροπελεκημένοι γόνοι των πολιτικών «δυναστειών» (τρομάρα τους) ασχολείται κυρίως με τον αφελληνισμό, όχι με την ελληνικότητα.
 

Και στην περίπτωση της κατασυκοφάντησης του Αλεξάνδρου μία από τα ίδια θα γίνει. Μην περιμένετε αντιδράσεις της προκοπής από πρωθυπουργούς και υπουργούς που διορίζουν… Λιγνάδηδες καλλιτεχνικούς διευθυντές στο Εθνικό Θέατρο. Η μοναδική σοβαρή απάντηση στους παρακμιακούς Αμερικανούς, που μπουκώνουν τα μυαλά των ανθρώπων με γυαλιστερές σαχλαμάρες, είναι η ακαριαία διακοπή της συνδρομής και η παύση παρακολούθησης των σειρών και ταινιών που παράγουν. Δεν είναι δυνατόν να διαμαρτύρεσαι, λέγοντας ότι σου βρίζουν τα ιερά και τα όσια, και ταυτόχρονα να τους τα σκας για να συνεχίσουν να το κάνουν.

Αντί να ρίχνει έκαστος εξ ημών τον πολύτιμο χρόνο του στα σκουπίδια, παρακολουθώντας σαν χάνος τα τηλε-νιανιά των Αμερικανών, ας ανοίξει κάνα σοβαρό βιβλίο για να μάθει τι σημαίνει Ελλάς και ποιος αλήθεια ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος – αυτός που μιλούσε πάντα στο… γήπεδο και δεν περιοριζόταν σε εξωαγωνιστικούς λεκτικούς λεονταρισμούς.

Κλείστε το ρημάδι το χαζοκούτι. Μην αφήνετε τον κάθε σιχαμένο να βρίζει τους προγόνους σας μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Αν θέλετε να μάθετε ποιος ήταν ο Αλέξανδρος, τι έπραξε, πώς σκεφτόταν και τι επιδίωκε, διαβάστε για αρχή όσα γράφουν για εκείνον ο Αρριανός και ο Πλούταρχος. Αυτό είναι σοβαρή αντιμετώπιση της εχθρικής προπαγάνδας. Ο φωτισμός των νοών με τα αρχαία ελληνικά κείμενα. Οι γκρίνιες από εκείνους που συνεχίζουν να βλέπουν πλατφόρμες τύπου Netflix αξίζουν λιγότερο από την κοπριά του Βουκεφάλα.