Γ.ΓΑΚΗΣ:Δειλοί, άβουλοι καί μοιραίοι αντάμα..

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ.ΓΑΚΗΣ

Παρακολουθούσα τό πολιτικό προσωπικό τής χώρας στήν προσπάθειά του νά διαχειριστεί τήν ήττα του. Πλήν ελαχίστων, οί συντριπτική πλειοψηφία εμφανίστηκε αποστασιοποιημένη από τό κεντρικό γεγονός, μέ δημοσιογραφικές προσεγγίσεις σάν νά αφορούσαν κάποιους τρίτους τά προβλήματα, κι αυτοί είχαν κληθεί νά δώσουν τά φώτα τους. 

Κατέφευγαν σέ αριθμητικές αλχημείες μέ προσθαφαιρέσεις, διαιρέσεις καί τετραγωνικές μαλ@κίες, γιά νά αποδείξουν ότι δέν ηττήθηκαν οί πολιτικές των αλλά αντιθέτως έστησαν τρόπαιο λαμπρό στό κουφάρι μιάς πατρίδας πού από καιρό εκπέμπει sos, αλλά εις ώτα μή ακουόντων. 

Αμετανόητοι! 

Ουδείς, σέ μιά συνωμοσία τής σιωπής, τόλμησε νά ψελλίσει κάτι γιά τίς τεράστιες αγωνίες αυτού τού λαού. Πού βλέπει τή ΣΥΝΕΧΕΙΑ του νά απειλείται, τό Έθνος του μπροστά στό χείλος τού βιολογικού αφανισμού καί τά παιδιά του νά συνθλίβονται καθημερινά ανάμεσα στίς μυλόπετρες τού κοινωνικού καί οικονομικού περιθωρίου καί τής ξενητειάς. 

Πού βλέπει τά σύννεφα νά πυκνώνουν στήν ακτή τής Μ. Ασίας καί τήν πατρίδα νά εξευτελίζεται καί νά απειλείται από σαλτιμπάγκους χωρίς ιστορία.Πού βλέπει τό εισόδημά του νά καταρρέει εμπρός στίς επιδρομές τών κερδοσκόπων.

Ενός λαού πού έχει χάσει τό χαμόγελό του κι έπαψε νά ονειρεύεται. 

Γιά τό μόνο πού βρήκαν νά εκφράσουν τήν αγωνία τους, ήταν «ή άνοδος τής ακροδεξιάς στήν Ευρώπη». 

Ο νέος μπαμπούλας τής woke δικτατορίας πού προσπαθεί νά χωρέσει στό ίδιο τσουβάλι μέ τούς νεοναζί καί τούς νοσταλγούς τού κάθε είδους ολοκληρωτισμού, τούς πατριώτες, τούς χριστιανούς, κάθε ελεύθερο πνεύμα καί όσους αντιδρούν στό ξεθεμέλιωμα τής Ευρώπης. 

Στόχος, ό εκφοβισμός, η συκοφάντιση καί ή ακύρωση κάθε σκέψης γιά αντίσταση στό νεοταξικό έκτρωμα τής πολιτικής ορθότητας. 

Η σφαγή του Διστόμου: 80 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί

10 Ιουνίου 1944. Ογδόντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που οι Ναζί πραγματοποίησαν ένα από τα πιο αιμοσταγή εγκλήματά τους στην κατεχόμενη Ελλάδα, τη σφαγή του Διστόμου.

Οι άνδρες των SS μπήκαν στην πόλη του Διστόμου Βοιωτία με σκοπό να αφήσουν πίσω τους μόνο νεκρούς.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή οι νεκροί έφτασαν τους 228, εκ των οποίων 117 ήταν γυναίκες, 111 άντρες, ενώ 53 από τους νεκρούς ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρία του απεσταλμένου του ελβετού απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, George Wehrly, που έφτασε στο Δίστομο λίγες ημέρες αργότερα, οι νεκροί στην ευρύτερη περιοχή έφτασαν τους 600.

διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα.

ΦΙΑΣΚΟ!

Οριστικά ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟ και αποδείχθηκε οτι συνεχίζεται ο εμπαιγμός των φίλων του ΠΑΟ απο την διοίκηση του ΠΑΟ διοτι δεν γίνεται να μιλάς για Σάρι και για τέτοιου επιπέδου προπονητές σα εναλλακτική «Λύση Β» ή «Λύση Γ» σε περίπτωση που αρνηθεί ο Σάρι και τελικά να φέρνεις για προπονητή τον Ν.Αλόνσο που τα τελευταία 5 χρόνια απέτυχε σε Ιντερ Μαιαμι, στην Σεβίλλη και στην Εθνική Ουρουγουάης!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2024!

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024.

Δείτε ποιοι εκλέγονται:

ΝΔ:Γιώργος Αυτιάς,Ευάγγελος Μεϊμαράκης,Ελίζα Βόζεμπεργκ,Φ. Μπελέρης,Ελεονώρα Μελέτη,Μανώλης Κεφαλογιάννης,Δημήτρης Τσιόδρας
ΣΥΡΙΖΑ:Κώστας Αρβανίτης,Νίκος Φαραντούρης,Νίκος Παππάς,Έλενα Κουντουρά
ΠΑΣΟΚ:Νίκος Παπανδρέου,Γιάννης Μανιάτης,Σάκης Αρναούτογλου
Ελληνική Λύση: Φραγκούλης Φράγκος ,Γαλάτω Αλεξανδράκη
ΚΚΕ: Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ,Κώστας Παπαδάκης
Νίκη: Νίκος Αναδιώτης
Πλεύση Ελευθερίας: Μαρία Ζαχαριά
Φωνή Λογικής: Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!

Κατασκευάζοντας έναν δημοφιλή πολιτικό

Μέλος της νέας γενιάς πολιτικών, ο Ζορντάν Μπαρντελά κερδίζει πόντους σε δημοτικότητα μέσω και του αφηγήματός του για την ταπεινή καταγωγή του.

Δεν γεννήθηκε ως τέκνο της ελίτ, αλλά ως μοναχοπαίδι μιας διαλυμένης οικογένειας με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο Ντρανσί, από τις φτωχότερες συνοικίες της μητροπολιτικής περιοχής του Παρισιού και της Γαλλίας.

Η μητέρα του ήταν από το Τορίνο, ο πατέρας του τρίτης γενιάς μετανάστης με αλγερινές «ρίζες». Χώρισαν όταν ο Ζορντάν ήταν ακόμη μικρός.

Ο ίδιος υπερηφανεύεται ότι έρχεται από τα «κάτω», από μια οικογένεια μεταναστών που αγάπησαν τη Γαλλία και σεβάστηκαν τους νόμους, τον πολιτισμό και τα έθιμά της.

Μια βολική αντίστιξη για τη μισαλλόδοξη ρητορική του, αλλά και για την επικοινωνιακά μεθοδική προσπάθεια κανονικοποίησης της ρατσιστικής λεπενικής ακροδεξιάς.

Όμως «ο θρύλος του φτωχού αγοριού από τα εξαθλιωμένα προάστια δεν στέκει απόλυτα», γράφει σε ένα μίνι αφιέρωμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο Μπαρντελά, για παράδειγμα, δεν λέει ότι ο πατέρας του ήταν διευθυντής μεσαίας επιχείρησης, με οικονομική άνεση, που λίγο μετά την ενηλικίωση του γιού του τού έκανε δώρο ένα μικρό αυτοκίνητο, ένα διαμέρισμα και ένα ταξίδι στις ΗΠΑ.

Στο μεσοδιάστημα, ο Ζορντάν είχε εγκαταλείψει τις σύντομες σπουδές στη γεωγραφία, στη Σορβόνη «γιατί δεν του άρεσε να σπουδάζει» και είχε ήδη ρίξει «άγκυρα» στο Εθνικό Μέτωπο.

Από τα 19 του βιοποριζόταν πια από την πολιτική και από το κόμμα, με ώθηση και μια παλαιότερη σχέση του με την κόρη του Φρεντερίκ Σατιγιόν: ενός «σκοτεινού» επιχειρηματία, δεξιού εξτρεμιστή, και στενού συνεργάτη της Μαρίν Λεπέν.

Γρήγορα ο Μπαρντελά έγινε ο ευνοούμενός της και ο καλύτερος «μαθητής».

Επιβραβεύτηκε στα 23 του με μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς ενίσχυση του πολιτικού προφίλ του και της τσέπης του.

Όμως προφανώς η ΕΕ έχει δευτερεύουσα σημασία και για την ευρωσκεπτικιστική Εθνική Συσπείρωση, και για τον Μπαρντελά.

πηγή

Αφαίρεση ελληνικής υπηκοότητας και απέλαση στην Τουρκία.

Η πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) Τσιγδέμ Ασάφογλου, σε δήλωση της από τα γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή, μετά την εκλογική επικράτηση του ΚΙΕΦ σε Ροδόπη και Ξάνθη για τις Ευρωεκλογές 2024, ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” (!!!!) μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν».

Δείτε ΕΔΩ την δήλωση της.

Έχουν δίκιο οι σχολιαστές κάτω απο την δήλωση της που γράφουν για: Αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας και απέλαση στην Τουρκία όλων όσων δηλώνουν Τούρκοι.