Αυτή είναι η αλήθεια για τη Θράκη

Αντιγραφή απο ΕΔΩ

Άρθρο ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, HELLAS JOURNAL

Αυτή είναι η αλήθεια για τη Θράκη: Η εκλογική παρουσία του DEB-ΚΙΕΦ και η τουρκική επιρροή βασίζεται στους εκβιασμούς, τις πιέσεις, τους χρηματισμούς, την αμάθεια και τη φτώχεια…

Όπως και όλες οι προηγούμενες εκλογές, και οι τελευταίες δημιούργησαν πολύ θόρυβο για το θέμα της δραστηριότητας του τουρκικού Προξενείου στην Θράκη. Ως συνήθως, το θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης αλλά και εκμετάλλευσης στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ας δούμε όμως τι έγινε.

Πρώτον, σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, το DEB (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) έχασε το 30% της δύναμής του σε απόλυτους αριθμούς (28.470 ψήφοι έναντι 40.211 το 2019). Κράτησε τα ποσοστά του κυρίως λόγω της μεγαλύτερης αποχής μεταξύ των χριστιανών της περιοχής.

Δεύτερον, η τουρκική επιρροή στη Θράκη βασίζεται στους εκβιασμούς, τις πιέσεις, τους χρηματισμούς, την αμάθεια και τη φτώχεια. Έτσι και η εκλογική παρουσία του DEB. Ελλείψει ενός ή περισσότερων από αυτά, ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη. Αυτά φαίνονται παντού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του συλλόγου φιλάθλων Φενέρμπαχτσέ Δυτικής Θράκης άφησε αδιάφορη την μειονότητα. Στην κηδεία του ψευδομουφτή Μέτε δεν είχε πάει ούτε το ένα πέμπτο από τους 15.000 που ισχυρίστηκαν οι πληρωμένοι του Προξενείου.

  • Στις υποτιθέμενες εκλογές του επόμενου ψευδομουφτή πήγαν ακόμη λιγότεροι. Ο Ιλχάν Αχμέτ επανεξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ κόντρα στο Προξενείο και τις ψευδομουφτείες, που είχαν βγάλει ακόμη και φετβά εναντίον του.

Οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2023 στην Ξάνθη πήγαν πολύ καλά (2500 και 2000 σταυρούς αντίστοιχα), παρά τον αποκλεισμό τους από τα τζαμιά των ψευδομουφτειών.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2-2 Ο ΠΑΟ!

Παρά την σφαγιαστική διαιτησία(για άλλη μια φορα), ο εφτάστερος Πρωταθλητής Ευρώπης ΠΑΟ ηταν σαρωτικά καλύτερος και κατάφερε να κάνει περίπατο εκτός έδρας.

Νίκησε 88-85 τον Ολυμ. στο ΣΕΦ και έκανε το 2-2 στις νίκες.

Τώρα ο πρωταθλητής θα κριθεί στον τελευταία αγώνα στο ΟΑΚΑ!

ΒΟΜΒΑ Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

ΒΟΜΒΑ Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα εμφανίζονται μόνο μετά τον εμβολιασμό για τον COVID, όχι μετά τη μόλυνση από τον COVID-19.

Από τη Margaret Flavin 

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αξιολόγησαν πάνω από ένα εκατομμύριο αγγλικά παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε σχέση με τη λοίμωξη COVID-19 και το εμβόλιο COVID-19.

Σύμφωνα με την προεκτύπωση, η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα εμφανίζονται μόνο μετά τον εμβολιασμό και όχι μετά τη μόλυνση από τον COVID-19. 

«Ενώ σπάνια, όλα τα συμβάντα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας κατά την περίοδο της μελέτης εμφανίστηκαν σε εμβολιασμένα άτομα», έγραψαν οι συγγραφείς

Οι Epoch Times αναφέρουν

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από τη βάση δεδομένων OpenSAFELY-TPP της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) της Αγγλίας, η οποία καλύπτει το 40 τοις εκατό των αγγλικών πρακτικών πρωτοβάθμιας φροντίδας. 

Οι εμβολιασμένοι έφηβοι και τα παιδιά ταιριάστηκαν με μη εμβολιασμένες στατιστικές ομάδες και παρακολουθήθηκαν για 20 εβδομάδες για να συγκριθούν θετικά τεστ COVID-19, νοσηλεία, εντατική φροντίδα για COVID-19, ανεπιθύμητες ενέργειες και νοσηλεία χωρίς COVID-19. 

Τα δεδομένα της Αγγλίας έδειξαν ότι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα τεκμηριώθηκαν μόνο στους εμβολιασμένους… 

******** 

Εκτός από τρεις περιπτώσεις περικαρδίτιδας, όλες οι άλλες περιπτώσεις εμφανίστηκαν μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Περισσότεροι από τους μισούς εφήβους με περικαρδίτιδα και μυοκαρδίτιδα νοσηλεύτηκαν ή πήγαν στα επείγοντα. Είναι άγνωστο πόσοι έφηβοι χρειάζονταν εντατική φροντίδα, αν και η μέγιστη διάρκεια παραμονής για τη θεραπεία της μυοκαρδίτιδας ήταν μία ημέρα.

ΠΗΓΗ https://www.thegatewaypundit.com/2024/06/oxford-university-myocarditis-pericarditis-only-appear-after-covid/

πηγή

Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται.

Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται για την πίστη τους – Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες.

Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται για την πίστη τους – Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες

Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Χριστιανοί ζουν σε μέρη όπου βιώνουν υψηλά επίπεδα διώξεων, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν στον Ιησού. Αυτό σημαίνει 1 στους 7 πιστούς παγκοσμίως. Μάλιστα, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία, με τους χριστιανούς να παραμένουν η πλέον διωκόμενη κοινωνική/θρησκευτική ομάδα παγκοσμίως.

  • Της Δέσποινας Σωτηρίου

Νέα έκθεση παρουσιάζει επίσης μια ζοφερή εικόνα για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας τις χριστιανές ως την πιο ευάλωτη ομάδα στον κόσμο σήμερα. Είναι πλέον στόχοι απαγωγών, βίας, βιασμών και καταναγκαστικών γάμων, σε πολλές, αν όχι σε όλες, από τις κορυφαίες χώρες της παγκόσμιας λίστας παρακολούθησης

Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί. Όμως πίσω από κάθε αριθμό και στατιστικό, υπάρχει μια ανθρώπινη ιστορία. Μια τραγική ιστορία που κρύβεται από τα συγκλονιστικά στοιχεία που ανακοινώνονται κάθε χρόνιο στην World Watch List της οργάνωσης.

Το 2021, ακόμη και κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης COVID-19, οι διώξεις κατά των Χριστιανών συνεχίστηκαν με ανησυχητικό ρυθμό σε όλο τον κόσμο. Η έρευνα για τη λίστα παρακολούθησης του 2022 δείχνει ότι σήμερα, περισσότεροι από 360 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα δίωξης και διακρίσεων για την πίστη τους. Αυτό είναι μια αύξηση 15 εκατομμυρίων πιστών σε μόνο ένα χρόνο.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι κυβερνήσεις και οι εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν την πανδημία COVID-19 ως δικαιολογία για τις διώξεις.

Παρακάτω, εξετάζουμε τις 10 κορυφαίες χώρες όπου είναι πιο επικίνδυνο να είναι κανείς Χριστιανούς. Σε πολλές από αυτές τις χώρες, η ζωή είναι ήδη δύσκολη, αλλά η απόφαση να ακολουθήσει κανείς τον Ιησού και να ζήσει ως Χριστιανός είναι μια επιλογή που θέτει τη ζωή, την οικογένεια και τα προς το ζην σε κίνδυνο. Σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, τη Βόρεια Κορέα και η Σομαλία, η πίστη στον Ιησού μπορεί να επισύρει ακόμα και τη θανατική ποινή. Και το 2021, είδαμε μια έξαρση στη βία, νέες τεχνολογίες που απειλούν την πίστη εκατομμυρίων—και ένα νέο Νο. 1 για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

  1. Αφγανιστάν: Νο 1 για πρώτη φορά

Ως ισλαμικό κράτος από το σύνταγμα, η χώρα δεν επιτρέπει την ύπαρξη άλλης πίστης εκτός από το Ισλάμ. Με απλά λόγια—είναι παράνομη η μετατροπή κάποιου από το Ισλάμ σε άλλη θρησκεία. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με προδοσία. θεωρείται ως προδοσία της οικογένειας, της φυλής και της χώρας.

Είναι αδύνατο να ζεις ανοιχτά ως χριστιανός στο Αφγανιστάν. Εάν ανακαλυφθεί η νέα πίστη ενός Χριστιανού, η οικογένεια, ή η φυλή του αισθάνονται ότι πρέπει να σώσουν τη δική τους τιμή αποκηρύσσοντας τον πιστό ή ακόμα και σκοτώνοντάς τον. Αυτό θεωρείται ευρέως ως απόδοση δικαιοσύνης. Εναλλακτικά, δεδομένου ότι η εγκατάλειψη του Ισλάμ θεωρείται ένδειξη παραφροσύνης, ένας Χριστιανός που έχει ασπαστεί το Ισλάμ μπορεί να εισαχθεί αναγκαστικά σε ψυχιατρείο.

Η χριστιανική δίωξη παραμένει ακραία σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Ο κίνδυνος ανακάλυψης έχει αυξηθεί αφού οι Ταλιμπάν ελέγχουν κάθε πτυχή της διακυβέρνησης .

Ωστόσο, μέσα από όλα αυτά, η πίστη των Αφγανών πιστών συνεχίζει να βαθαίνει καθώς εναποθέτουν την ελπίδα τους αποκλειστικά στον Χριστό. Ένας Χριστιανός είπε: «Δεν θα αφήσουμε ποτέ αυτή την ελπίδα να φιμωθεί».

  1. Βόρεια Κορέα: Όχι Νο 1, αλλά όχι καλύτερη από πέρυσι

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας παρακολούθησης για περισσότερα από 20 χρόνια. Οποιοσδήποτε Βορειοκορεάτης πιαστεί να ακολουθεί τον Ιησού κινδυνεύει άμεσα με φυλάκιση, βάναυσα βασανιστήρια ή/και θάνατο . Υπολογίζεται ότι 50.000 έως 70.000 χριστιανοί είναι φυλακισμένοι στο διαβόητο σύστημα των φυλακών και των στρατοπέδων εργασίας της Βόρειας Κορέας. Συχνά μάλιστα μια οικογένεια έχει μερικές φορές την ίδια μοίρα με το άτομο που αιχμαλωτίστηκε.

Η κυβέρνηση βλέπει τους Χριστιανούς ως την πιο επικίνδυνη πολιτική τάξη ανθρώπων, επομένως η δίωξη είναι βίαιη και έντονη. Οι Βορειοκορεάτες γονείς συχνά κρύβουν την πίστη τους από τα παιδιά τους, οι εκκλησίες με περισσότερα από λίγα άτομα είναι ανύπαρκτες και η λατρεία εκδηλώνεται όσο πιο κρυφά γίνεται. Η ζωή για τους Χριστιανούς στη Βόρεια Κορέα είναι ένα συνεχές καζάνι πίεσης. η σύλληψη ή ο θάνατος είναι μόνο ένα λάθος μακριά.

  1. Σομαλία: Παρενόχληση, εκφοβισμός και δολοφονία

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η Σομαλία αποτελεί καταφύγιο για ισλαμιστές μαχητές που στοχεύουν συνεχώς χριστιανούς, τόσο στη Σομαλία όσο και σε γειτονικές χώρες. Ομάδες όπως η al-Shabab λειτουργούν με φαινομενικά μικρή απώθηση και ελέγχουν μεγάλα τμήματα της επικράτειας της Σομαλίας. Ο μικρός αριθμός πιστών στη Σομαλία είναι σε μεγάλο βαθμό χριστιανοί που έχουν προσηλυτιστεί από το Ισλάμ. Οι Χριστιανοί θεωρούνται στόχοι υψηλής αξίας από την αλ Σαμπάμπ.

Ακόμη και όταν οι χριστιανοί δεν στοχοποιούνται από ισλαμιστές εξτρεμιστές, πιέζονται έντονα από την οικογένειά τους. Οποιαδήποτε μεταστροφή από το Ισλάμ θεωρείται προδοσία προς την οικογένεια και την κοινότητα, επομένως η υποψία προσηλυτισμού μπορεί να οδηγήσει σε παρενόχληση, εκφοβισμό, ακόμη και δολοφονία. Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση COVID-19, η al-Shabab συνέχισε να είναι ενεργή το 2021, μια υπενθύμιση ότι η ζωή για τους Χριστιανούς στη Σομαλία δεν είναι ποτέ ασφαλής.

Αν και κανένα μέρος της Σομαλίας δεν είναι ασφαλές, οι περιοχές υπό τον έλεγχο της αλ Σαμπάμπ είναι οι πιο επικίνδυνες για τους Χριστιανούς.

  1. Λιβύη: Μυστικές ζωές πίστης

Όταν ένα άτομο στη Λιβύη εγκαταλείπει το Ισλάμ για να ακολουθήσει τον Χριστό, αντιμετωπίζει τεράστια πίεση από τις οικογένειές του να απαρνηθεί την πίστη του. Οι γείτονές τους και η υπόλοιπη κοινότητα τους εξοστρακίζει και μπορούν να μείνουν άστεγοι, άνεργοι και μόνοι. Εάν ένας Λίβυος Χριστιανός μοιράζεται την πίστη του/της με κάποιον άλλο, πιθανότατα θα καταγγελθεί, θα συλληφθεί και ίσως θα αντιμετωπίσει βίαιη τιμωρία.

Η χώρα δεν έχει κεντρική κυβέρνηση, επομένως οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ομοιόμορφα , αφήνοντας τους Χριστιανούς σε κίνδυνο φανερών και δημοσίων διώξεων. Οι στοχευμένες απαγωγές και οι εκτελέσεις είναι πάντα μια πιθανότητα για τους πιστούς. Ο μόνος τρόπος για να είσαι ασφαλής Χριστιανός στη Λιβύη είναι να ζήσεις μια μυστική ζωή πίστης.

Οι Χριστιανοί είναι ευάλωτοι σε όλη τη Λιβύη, είτε ζουν στη χώρα, είτε διέρχονται για μεταναστευτική εργασία είτε προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Εξτρεμιστικές ομάδες έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου και ελέγχουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Οι Χριστιανοί που μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή, αναζητώντας δουλειά, είναι εξίσου πιθανό να καταλήξουν σε ένα από τα υπερπλήρη κέντρα κράτησης της χώρας, όπως και να βρουν δουλειά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χριστιανοί που συλλαμβάνονται παραδίδονται σε αξιωματούχους εγκληματιών ή ομάδες εμπορίας ανθρώπων, όπου αναγκάζονται σε βαριά εργασία ή ωθούνται στην πορνεία.

  1. Υεμένη: Αυστηρή τιμωρία για μεταστροφή

Οι Χριστιανοί της Υεμένης είναι ως επί το πλείστον πρώην ισλαμιστές  και πρέπει να ζήσουν την πίστη τους κρυφά, επειδή η μεταστροφή από το Ισλάμ σε Χριστιανισμό απαγορεύεται, τόσο στο Ισλάμ όσο και στο νόμο της Υεμένης. Οι χριστιανοί πιέζονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις κοινότητές τους να αποκηρύξουν την πίστη τους στον Ιησού. Ενδέχεται να συλληφθούν/ανακριθούν για την πίστη τους και να αντιμετωπίσουν απειλές τόσο από την οικογένεια όσο και από ισλαμιστές εξτρεμιστές που απειλούν τους αποστάτες με θάνατο.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό και είναι παντρεμένοι με μουσουλμάνους κινδυνεύουν να χωρίσουν και να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών τους. Η Υεμένη φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο , αλλά οι Χριστιανοί της Υεμένης είναι επιπλέον ευάλωτοι, καθώς η έκτακτη βοήθεια διανέμεται κυρίως μέσω των τοπικών μουσουλμάνων ηγετών και των τζαμιών. Αυτές οι ομάδες έχουν κατηγορηθεί για διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε δεν θεωρείται πιστός μουσουλμάνος.

  1. Ερυθραία: «Η Βόρεια Κορέα της Αφρικής»

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός αναγνωρίζεται ως Χριστιανικός, οι πιστοί στην Ερυθραία συνεχίζουν να υφίστανται ακραίες διώξεις, γεγονός που την καθιστά ακόμα ένα από τα δυσκολότερα μέρη στον κόσμο για να ακολουθήσει κανείς τον Ιησού.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει μόνο τρία χριστιανικά δόγματα: Ορθόδοξη, Καθολική και Λουθηρανική. Όσοι δεν ανήκουν σε αυτές τις ομάδες κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές διώξεις στα χέρια του κράτους. Γίνονται εφόδους στις συγκεντρώσεις και συλλαμβάνονται πιστοί. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στη φυλακή μπορεί να είναι απάνθρωπες. Υπάρχουν πιθανώς περισσότεροι από 1.000 χριστιανοί φυλακισμένοι στην Ερυθραία, χωρίς κανένας να κατηγορηθεί επίσημα. Ενώ κάποιοι απελευθερώνονται, πολλοί μεταφέρονται στη στρατιωτική θητεία —που δεν είναι καθόλου ελευθερία— ή σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η συνεχιζόμενη κράτηση χριστιανών δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να χαλαρώσει τις κατασταλτικές της πολιτικές.

  1. Νιγηρία: Για άλλη μια φορά, η πιο βίαιη χώρα για τους χριστιανούς

Η δίωξη στη Νιγηρία είναι βάναυσα βίαιη. Σε μεγάλο μέρος της βόρειας Νιγηρίας, οι χριστιανοί ζουν τη ζωή τους υπό τη συνεχή απειλή επίθεσης από την Μπόκο Χαράμ, την επαρχία Δυτικής Αφρικής του Ισλαμικού Κράτους (ISWAP), τους μαχητές Φουλάνι και τους εγκληματίες που απαγάγουν και δολοφονούν με λίγες συνέπειες.

Ενώ όλοι οι πολίτες της βόρειας Νιγηρίας υπόκεινται σε απειλές και βία , οι Χριστιανοί συχνά στοχοποιούνται ειδικά λόγω της πίστης τους—το ISWAP και η Μπόκο Χαράμ θέλουν να εξαλείψουν τη χριστιανική παρουσία στη Νιγηρία και οι μουσουλμάνοι μαχητές Φουλάνι επιτίθενται ειδικά σε χριστιανικά χωριά. Εκτός από τον βίαιο κίνδυνο, οι χριστιανοί σε ορισμένες από τις βόρειες πολιτείες της Νιγηρίας ζουν επίσης σύμφωνα με το νόμο της Σαρία, όπου αντιμετωπίζουν διακρίσεις και μεταχείριση ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Εξαιτίας της βίας, χιλιάδες Χριστιανοί αναγκάζονται να ζουν σε επίσημους ή ανεπίσημους καταυλισμούς για εσωτερικά εκτοπισμένους (IDPs). Αυτή η κατάσταση συμβάλλει στην ευάλωτη κατάσταση, επειδή οι άνθρωποι που έχασαν το σπίτι ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι πλέον ουσιαστικά πρόσφυγες στη χώρα τους. Οι γυναίκες και τα κορίτσια τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα.

  1. Πακιστάν: Συνεχίζονται οι νόμοι περί βλασφημίας

Στο Πακιστάν, οι Χριστιανοί θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και υφίστανται διακρίσεις σε κάθε πτυχή της ζωής. Οι ηγέτες της εκκλησίας μπορούν να συλληφθούν εάν δεν συμμορφωθούν με τις επιθυμίες των αρχών. Αυτές οι συλλήψεις λειτουργούν ως προειδοποιήσεις προς τη χριστιανική μειονότητα και την εκφοβίζουν περαιτέρω.

Η κρίση της COVID-19 οδήγησε σε αύξηση της βοήθειας που παρέχεται σε Χριστιανούς μεροκαματιάρηδες μόνο εάν ασπαστούν το Ισλάμ. Οι περίφημοι νόμοι περί βλασφημίας του Πακιστάν συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορηθούν οι μη μουσουλμάνοι (ή οι μειονοτικές μουσουλμανικές αιρέσεις) ότι προσβάλλουν τον Προφήτη Μωάμεθ ή το Κοράνι – ακόμη και μια ψευδής κατηγορία μπορεί να οδηγήσει σε βία από όχλο. Επιπλέον, μια σιωπηλή επιδημία απαγωγών, εξαναγκαστικών γάμων και αναγκαστικού προσηλυτισμού χριστιανών κοριτσιών και γυναικών συνεχίζει να λαμβάνει χώρα στο Πακιστάν.

Όλοι οι Χριστιανοί στο Πακιστάν είναι πιθανά θύματα κακοποίησης και διακρίσεων. Ακόμη και οι καθιερωμένες εκκλησίες υφίστανται πίεση και επιτήρηση από την κυβέρνηση.

  1. Ιράν: Επιδρομές, σύλληψη και απειλές

Οι μουσουλμάνοι που ασπάζονται τον Χριστιανισμό κινδυνεύουν περισσότερο από διώξεις, ειδικά από την κυβέρνηση και, σε ελαφρώς μικρότερο βαθμό, από την κοινωνία και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση βλέπει την ανάπτυξη της εκκλησίας στο Ιράν ως προσπάθεια των δυτικών χωρών να υπονομεύσουν το Ισλάμ και το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν. Οικογένειες  που αποτελούνται από Χριστιανούς που έχουν  μουσουλμανική καταγωγή γίνονται συχνά στόχοι επιδρομών  και τα μέλη τους έχουν συλληφθεί, διωχθεί και καταδικαστεί σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για «εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας».

  1. Ινδία: Συστηματική στόχευση χριστιανών

Η δίωξη των πιστών στην Ινδία εντείνεται καθώς οι ινδουιστές εξτρεμιστές στοχεύουν να καθαρίσουν τη χώρα από τη χριστιανική παρουσία και επιρροή. Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό είναι η Hindutva, μια ιδεολογία που αγνοεί τους Ινδούς Χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες ως αληθινούς Ινδούς. Αυτό οδηγεί σε μια συστημική, και συχνά βίαιη και προσεκτικά ενορχηστρωμένη, στόχευση χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση παραπληροφόρησης και την υποκίνηση μίσους.

Η πανδημία

Η επιδημια COVID-19 έχει προσφέρει ένα νέο όπλο στους διώκτες. Σε ορισμένες περιοχές, οι Χριστιανοί έχουν εξαιρεθεί εσκεμμένα από την διανομή της κρατικής βοήθειας και έχουν κατηγορηθεί ακόμη και για εξάπλωση του ιού.

πηγή

Ο αριθμός των εφήβων «σε λάθος σώμα» εκτοξεύεται στα ύψη

Ο αριθμός των εφήβων «σε λάθος σώμα» εκτοξεύεται στα ύψη (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ, ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ).

Πολλοί έφηβοι υποφέρουν όχι μόνο από το φύλο τους, αλλά και από καταθλιπτική διαταραχή. © Dmyrto_Z / Depositphotos 

Martina Frei / 7.06.2024 Οι ειδικοί προειδοποιούν για βιαστική αλλαγή φύλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 72% αυτών των εφήβων έχουν άλλες ψυχιατρικές διαγνώσεις. 

Μέσα σε δέκα χρόνια, ο αριθμός των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που διαγιγνώσκονται με «διαταραχή ταυτότητας φύλου» έχει αυξηθεί τουλάχιστον οκτώ φορές. 

Αυτό φαίνεται από τα στοιχεία ασφάλισης υγείας των ατόμων ηλικίας 5 έως 24 ετών που αντιμετωπίζονται ως εξωτερικοί ασθενείς στη Γερμανία.

Οι Γερμανοί γιατροί χρεώνουν τριμηνιαία μέσω υποχρεωτικής βασικής ασφάλισης. 

Το 2013, 23 στους 100.000 εφήβους και νεαρούς ενήλικες στη Γερμανία διαγνώστηκαν με «διαταραχή ταυτότητας φύλου» (σε τουλάχιστον ένα τρίμηνο ανά ημερολογιακό έτος). 

Το 2022, ο αριθμός ήταν 176 από τους 100.000. Οι γυναίκες ηλικίας 15 έως 19 ετών επηρεάστηκαν περισσότερο.

Αριθμός διαγνώσεων «διαταραχής ταυτότητας φύλου» μεταξύ των νέων στη Γερμανία σε τουλάχιστον ένα τέταρτο ανά ημερολογιακό έτος από το 2013 έως το 2022 (M = άνδρες, W = γυναίκες, J = ηλικία σε έτη). © Bachmann C.J. et al., «Deutsches Ärzteblatt» 2024

Η κοινωνική μετάδοση είναι γνωστή σε άλλες ασθένειες

Οι λόγοι αυτής της αύξησης είναι ασαφείς. 

Εκτός από την πραγματική αύξηση της διαταραχής, οι συντάκτες της αξιολόγησης αναφέρουν επίσης την αυξημένη προσοχή, τη μείωση του στιγματισμού, την καλύτερη ιατρική περίθαλψη, την κοινωνική μόλυνση και την υπερδιάγνωση ως πιθανές αιτίες, δηλαδή ότι τα παιδιά χωρίς «διαταραχή ταυτότητας φύλου» λαμβάνουν ψευδώς αυτή τη διάγνωση.

Το φαινόμενο της «κοινωνικής μετάδοσης» είναι γνωστό στην εφηβεία. 

Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα ήταν το κανάλι YouTube «Gewitter im Kopf». 

Εκεί, ένα άτομο που είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Tourette έβαλε τον εαυτό του στο προσκήνιο για χρόνια – οπότε δεκάδες νέοι που τον παρακολουθούσαν παρουσίασαν πολύ παρόμοια συμπτώματα – και μερικές φορές αντιμετωπίστηκαν λανθασμένα για μήνες. 

Όλοι είχαν «μολυνθεί» ενώ παρακολουθούσαν τα βίντεο και πίστευαν ότι έπασχαν επίσης από το σύνδρομο Tourette. Η κοινωνική μόλυνση μεταξύ των νέων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο «αυτοτραυματισμό» (σσ. τάση των εφήβων που ξεκίνησε από την δεκαετία του 1990, βλ. Selbstverletzendes Verhalten – Bayerischer Erziehungsratgeber (bayern.de)).

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν πολύ λιγότερο για τις πολύ πιο κοινές ασθένειες

Στο παρελθόν, υπήρξαν επίσης σημαντικές αυξήσεις στη συχνότητα άλλων ψυχικών ασθενειών όπως οι διαταραχές του αυτισμού. 

Μεταξύ άλλων, οι καλύτερες επιλογές φροντίδας συνέβαλαν σε αυτό, αλλά και μια πιο θετική εικόνα της νόσου και της προσοχής των μέσων ενημέρωσης που έχει επίσης δοθεί στη «διαταραχή ταυτότητας φύλου» εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό συζητείται στα μέσα ενημέρωσης πολύ πιο συχνά από άλλες, πολύ πιο κοινές ασθένειες στους εφήβους.

Από το 2017, η διάγνωση της «διαταραχής ταυτότητας φύλου» γίνεται ιδιαίτερα συχνά, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας (ανέφερε το Infosperber). 

Αυτή η απότομη αύξηση συμπίπτει με απόφαση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Τον Νοέμβριο του 2017, αποφάνθηκε ότι, εκτός από την καταχώριση «θηλυκό» ή «αρσενικό», πρέπει να δημιουργηθεί μια τρίτη επιλογή για την οικογενειακή κατάσταση για άτομα που «δεν αποδίδουν μόνιμα ούτε στο αρσενικό ούτε στο γυναικείο φύλο».

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών και εφήβων, η διαταραχή ταυτότητας φύλου ήταν προσωρινή

Οι επιστήμονες που αξιολόγησαν τα δεδομένα της γερμανικής ασφάλισης υγείας όχι μόνο έδωσαν προσοχή στο εάν είχε διαγνωστεί μια «διαταραχή ταυτότητας φύλου», αλλά και πόσο καιρό είχε αντιμετωπιστεί. 

Ήθελαν να μάθουν αν ήταν μια γρήγορα προσωρινή διακοπή ή αν διήρκεσε περισσότερο.

Περισσότεροι από τους μισούς εφήβους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες έλαβαν τη διάγνωση της «διαταραχής ταυτότητας φύλου» μόνο προσωρινά: 

Πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση, κατά μέσο όρο το 36% των προσβεβλημένων εξακολουθούσαν να υποβάλλονται σε θεραπεία.

Μεταξύ των γυναικών ηλικίας 15 έως 19 ετών, το ποσοστό εξακολουθούσε να είναι 27%. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν οι πληγέντες ξεκινήσουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου, συμβουλεύουν οι συντάκτες της ανάλυσης στο «Deutsches Ärzteblatt«.

Η θεραπεία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θεραπεία με «αποκλειστές εφηβείας» ή με ορμόνες αλλαγής φύλου μπορεί να έχει αμετάκλητες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της στειρότητας. 

Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό των ατόμων που δεν είχαν πλέον «διαταραχή ταυτότητας φύλου» στη Γερμανία πέντε χρόνια αργότερα, οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν για βιαστικές θεραπείες.

Η «Παγκόσμια Επαγγελματική Ένωση για την Υγεία των Διεμφυλικών» (WPATH), από την άλλη πλευρά, παρακάλεσε, για παράδειγμα, ότι τα προσβεβλημένα κορίτσια θα πρέπει να μπορούν να αφαιρούν το στήθος τους στην ηλικία των 15 ετών και ότι τα αγόρια θα πρέπει να επιτρέπεται να αφαιρούν τους όρχεις τους στην ηλικία των 17 ετών (ανέφερε το Infosperber).

Υπήρχαν συχνά άλλες ψυχικές ασθένειες

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του «Deutsches Ärzteblatt«, πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι θεράποντες ιατροί διέγνωσαν μια άλλη ψυχιατρική ασθένεια σε σχεδόν 3/4 των νέων εκτός από τη «διαταραχή ταυτότητας φύλου». 

Αυτές ήταν οι πιο συχνές καταθλιπτικές και αγχώδεις διαταραχές, ακολουθούμενες από οριακή διαταραχή προσωπικότητας, ADHD και μετατραυματική διαταραχή. 

Συνεπώς, η «διαταραχή ταυτότητας φύλου» μπορεί να ήταν μια έκφραση ενός άλλου προβλήματος.

Το θέμα είναι «πολιτικά πολύ φορτισμένο», δήλωσε ένας από τους συντάκτες της μελέτης στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung». 

«Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της μελέτης μας, μια ασφαλιστική εταιρεία υγείας απέρριψε την πρόσβαση σε δεδομένα για ερευνητικούς σκοπούς, επειδή το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε ότι το θέμα ήταν «πολύ καυτό».

Η προγραμματισμένη κατευθυντήρια γραμμή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους ανηλίκους

Στη Γερμανική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, υπάρχει φωτιά στην οροφή. Ο λόγος για αυτό είναι η κατευθυντήρια γραμμή «Ασυμφωνία φύλου και δυσφορία φύλου στην παιδική και εφηβική ηλικία», η οποία σύντομα θα οριστικοποιηθεί και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί επίσης στην Αυστρία και την Ελβετία.

Κανονικά, η διαδικασία για νέες ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές έχει ως εξής: Οι ειδικοί συνοψίζουν τις προηγούμενες γνώσεις σχετικά με μια ασθένεια. Για το σκοπό αυτό, αξιολογούν συστηματικά τις διαθέσιμες μελέτες. Ανάλογα με το πόσο καλά έχουν αποδειχθεί τα οφέλη μιας θεραπείας, αντλούν αδύναμες ή ισχυρές συστάσεις θεραπείας.

Στο επόμενο στάδιο, το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών θα τεθεί προς συζήτηση. Οι ενδιαφερόμενοι εμπειρογνώμονες την σχολιάζουν εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος και προτείνουν βελτιώσεις πριν από την τελική έγκριση της τελικής έκδοσης της κατευθυντήριας γραμμής.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη κατευθυντήρια γραμμή «Ασυμφωνία φύλου και δυσφορία φύλου στην παιδική και εφηβική ηλικία» ήταν διαφορετική.

Το Science Media Centre επέλεξε μονομερώς τους εμπειρογνώμονες

Το διοικητικό συμβούλιο της «Γερμανικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπείας», η οποία είναι υπεύθυνη εκεί, ενημέρωσε εκ των προτέρων τους ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων ότι η φάση διαβούλευσης αφορούσε μόνο συντακτικές βελτιώσεις στο προσχέδιο, όχι ουσιαστικές συζητήσεις.

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, το Science Media Centre ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την προγραμματισμένη κατευθυντήρια γραμμή δύο ημέρες μετά την έναρξη της φάσης διαβούλευσης. 

Κάλεσε τέσσερις συντάκτες του σχεδίου (συμπεριλαμβανομένης της Dagmar Pauli από το Ψυχιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης) καθώς και έναν εμπειρογνώμονα από τη Σουηδία, ο οποίος επαίνεσε ιδιαίτερα το σχέδιο. 

Το Science Media Center, από την άλλη πλευρά, δεν κάλεσε επικριτές του σχεδίου κατευθυντήριων γραμμών – αν και η κριτική είναι έντονη και προέρχεται από ειδικούς.

Έντονη κριτική από ειδικούς

Σε μια κοινή δήλωση άνω των 100 σελίδων, 14 καθηγητές, συμπεριλαμβανομένων αρκετών διευθυντών πανεπιστημιακών κλινικών για την ψυχιατρική παιδιών και εφήβων, επικρίνουν έντονα το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών: 

Οι συστάσεις που υπάρχουν «σε πολλά κρίσιμα σημεία […] δεν βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία», διαφορετικά θα «έρχονταν σε σημαντική αντίθεση με την τρέχουσα κατάσταση αποδεικτικών στοιχείων». Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, τη βιαστική χρήση αναστολέων εφηβείας.

Καθώς το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών έρχεται τώρα, θα μπορούσε να «οδηγήσει σε μερικές φορές τακτική χρήση μέτρων […] που έχουν σημαντικές, μόνιμες ή ακόμη και μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες, αν και η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητά τους δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί επαρκώς επιστημονικά. […] 

Εάν δημοσιευθούν, οι συστάσεις θα θέσουν σε κίνδυνο τους ευάλωτους ανηλίκους, καθώς τα μέτρα αυτά δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί επαρκώς.» 

Ο κίνδυνος οι σωματικά υγιείς ανήλικοι χωρίς σαφή επιστημονική βάση να αντιμετωπίζονται με ενδεχομένως αμετάκλητα μέτρα είναι «υπερβολικά μεγάλος». 

Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν επίσης δύο συγγραφείς της μελέτης σχετικά με τα δεδομένα ασφάλισης υγείας που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο.

«Πιο αργός ρυθμός κατάλληλος»

Από την άποψη των επικριτών, «απαιτείται επειγόντως αντικειμενικότητα της συζήτησης και ενδεχομένως αναμονή ή βραδύτερος ρυθμός πριν […] δημοσιευθεί μια κατευθυντήρια γραμμή, η οποία μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθεί ξανά σε λίγους μήνες, εάν είναι απαραίτητο».

ΠΗΓΗ: Anzahl der Teenager «im falschen Körper» schiesst in die Höhe – infosperber

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 

πηγή

𝚷ό𝛕𝛆 𝛉𝛂 𝛕𝛆𝛌𝛆𝛊ώ𝛔𝛆𝛊 𝛂𝛖𝛕ή 𝛈 𝛂𝛎𝛐𝛘ή;

Αντιγραφή απο το Pao Inside

👉𝚺𝛕𝛐𝛎 𝛋ό𝛔𝛍𝛐 𝛕𝛐𝛖 𝛍𝛑ά𝛔𝛋𝛆𝛕, 𝛈 𝛅𝛊𝛋𝛂𝛊𝛐𝛔ύ𝛎𝛈 𝛔𝛖𝛘𝛎ά 𝛅𝛆𝛎 𝛆ί𝛎𝛂𝛊 𝛕ό𝛔𝛐 𝛅ί𝛋𝛂𝛊𝛈 ό𝛔𝛐 𝛉𝛂 έ𝛑𝛒𝛆𝛑𝛆.

𝚪𝛊𝛂 𝛘𝛒ό𝛎𝛊𝛂, 𝛐 𝚶𝛌𝛖𝛍𝛑𝛊𝛂𝛋ός ή𝛕𝛂𝛎 𝛈 𝛐𝛍ά𝛅𝛂 𝛑𝛐𝛖 𝛗𝛂𝛊𝛎ό𝛕𝛂𝛎 𝛎𝛂 έ𝛘𝛆𝛊 𝛑𝛒𝛐𝛎𝛐𝛍𝛊𝛂𝛋ή 𝛍𝛆𝛕𝛂𝛘𝛆ί𝛒𝛊𝛔𝛈, 𝛆𝛎ώ 𝛐𝛊 𝛑𝛒𝛐𝛋𝛌ή𝛔𝛆𝛊ς 𝛋𝛂𝛊 𝛐𝛊 𝛂𝛑𝛆𝛊𝛌ές ή𝛕𝛂𝛎 𝛔𝛖𝛎ή𝛉𝛆𝛊𝛂 𝛄𝛊𝛂 𝛂𝛖𝛕𝛐ύς. 𝚺𝛕𝛐 𝛅𝛆ύ𝛕𝛆𝛒𝛐 𝛑𝛂𝛊𝛘𝛎ί𝛅𝛊 𝛔𝛕𝛐 𝛔𝛆𝛗 𝛐 𝚷𝛂𝛎𝛂𝛉𝛈𝛎𝛂ϊ𝛋ός 𝛂𝛎𝛕𝛊𝛍𝛆𝛕ώ𝛑𝛊𝛔𝛆 𝛕𝛈𝛎 𝛂𝛑𝛐𝛕𝛒ό𝛑𝛂𝛊𝛂 𝛆𝛊𝛋ό𝛎𝛂 𝛖𝛃𝛒𝛊𝛔𝛕𝛊𝛋ώ𝛎 𝛔𝛖𝛎𝛉𝛈𝛍ά𝛕𝛚𝛎 𝛋𝛂𝛊 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛚𝛑𝛊𝛋ώ𝛎 𝛆𝛑𝛊𝛉έ𝛔𝛆𝛚𝛎, 𝛂𝛑ό 𝛐𝛑𝛂𝛅𝛐ύς 𝛕𝛐𝛖 𝚶𝛌𝛖𝛍𝛑𝛊𝛂𝛋𝛐ύ.

𝚮 𝛔𝛖𝛎𝛆𝛘ής 𝛂𝛎𝛐𝛘ή 𝛔𝛆 𝛂𝛖𝛕ή 𝛕𝛈 𝛔𝛖𝛍𝛑𝛆𝛒𝛊𝛗𝛐𝛒ά 𝛂𝛎𝛐ί𝛄𝛆𝛊 𝛕𝛐𝛎 𝛅𝛒ό𝛍𝛐 𝛄𝛊𝛂 𝛑𝛆𝛒𝛊𝛔𝛔ό𝛕𝛆𝛒𝛆ς 𝛑𝛂𝛒𝛂𝛃ά𝛔𝛆𝛊ς. 𝚷ό𝛕𝛆 𝛉𝛂 𝛕𝛆𝛌𝛆𝛊ώ𝛔𝛆𝛊 𝛂𝛖𝛕ή 𝛈 𝛂𝛎𝛐𝛘ή; 𝚮 𝛅𝛊𝛋𝛂𝛊𝛐𝛔ύ𝛎𝛈 𝛑𝛒έ𝛑𝛆𝛊 𝛎𝛂 𝛆ί𝛎𝛂𝛊 𝛂𝛑𝛂𝛒έ𝛄𝛋𝛌𝛊𝛕𝛈 𝛋𝛂𝛊 𝛎𝛂 𝛆𝛗𝛂𝛒𝛍ό𝛇𝛆𝛕𝛂𝛊 𝛊𝛔ό𝛕𝛊𝛍𝛂 𝛄𝛊𝛂 ό𝛌𝛐𝛖ς. 𝚬ί𝛎𝛂𝛊 𝛋𝛂𝛊𝛒ός 𝛎𝛂 𝛂𝛎𝛕𝛊𝛍𝛆𝛕𝛚𝛑𝛊𝛔𝛕𝛐ύ𝛎 𝛂𝛖𝛕ά 𝛕𝛂 𝛑𝛒𝛐𝛃𝛌ή𝛍𝛂𝛕𝛂 𝛍𝛆 𝛔𝛐𝛃𝛂𝛒ό𝛕𝛈𝛕𝛂 𝛋𝛂𝛊 𝛂𝛑𝛐𝛗𝛂𝛔𝛊𝛔𝛕𝛊𝛋ό𝛕𝛈𝛕𝛂

Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες.

πηγή: Pao Inside

Στα ανοιχτά της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ

Μεγάλο ρήγμα στα ανοιχτά της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικό σεισμό 9 και πλέον Ρίχτερ. ΝΑ ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΗ.


Μεγάλο ρήγμα στα ανοιχτά της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικό μεγασεισμό 9 Ρίχτερ, σύμφωνα με μελέτη
 – και πρόκειται να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή, αναφέρει η Daily Mail. Κάπως έτσι η Αμερική θα γίνει μερική όπως προείπε ο παραγνωρισμένος μεγάλος Άγιος του καιρού μας ο Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης..

Μια υποβρύχια γραμμή ρήγματος κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει έναν μεγασεισμό που θα ήταν πιο καταστροφικός από το «Big One» της Καλιφόρνια, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές υποβρύχιας χαρτογράφησης, οι επιστήμονες χαρτογράφησαν τη Ζώνη Καταβύθισης Cascadia – ένα ρήγμα 600 μιλίων που εκτείνεται από τον νότιο Καναδά έως τη βόρεια Καλιφόρνια – με λεπτομέρειες που δεν έχουν ξαναδεί.

Αποκάλυψαν ότι το ρήγμα χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα αντί να είναι μια συνεχής λωρίδα όπως οι περισσότερες γραμμές ρήγματος. Η ανακάλυψη θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο καταστροφική επειδή οι τεκτονικές πλάκες μπορούν να γλιστρήσουν η μία κάτω από την άλλη, δημιουργώντας μεγαλύτερη πίεση και πιο σοβαρούς σεισμούς.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ζώνη Βύθισης Cascadia έχει τη δυνατότητα να εξαπολύσει σεισμό εννέα και πλέον Ρίχτερ.

Η Ζώνη Βύθισης Cascadia εκτείνεται κατά μήκος μιας λωρίδας 600 μιλίων του Ειρηνικού Ωκεανού στα ανοικτά των ακτών του νότιου Καναδά, της Ουάσιγκτον, του Όρεγκον και της βόρειας Καλιφόρνια. Εάν εκραγεί, θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμό 9 Ρίχτερ στην περιοχή. Οι πιο σκοτεινές περιοχές σηματοδοτούν την περιοχή που θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, επεκτείνοντας την ενδοχώρα όπου η καταστροφή θα ήταν πιο μέτρια

Εάν το ρήγμα σπάσει, θα μπορούσε να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά και να δημιουργήσει τσουνάμι ύψους 100 ποδιών, να καταστρέψει περισσότερα από μισό εκατομμύριο κτίρια και να σκοτώσει αμέτρητους ανθρώπους

Για σύγκριση, το San Andreas της Καλιφόρνια είναι έτοιμο για σεισμό έως και 8,3 Ρίχτερ.

Εάν ένας σεισμός άνω των 9 Ρίχτερ πλήξει τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι ύψους 100 ποδιών ή περισσότερο, να σκοτώσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και να προκαλέσει ζημιές πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για καταστροφές στο Όρεγκον και την Ουάσιγκτον προειδοποιούν ότι στον απόηχο ενός τόσο μεγάλου σεισμού, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα κύμα μακροχρόνιων θανάτων λόγω ασθενειών από έκθεση σε πτώματα, πτώματα ζώων, μολυσμένο νερό και διαρροές Hazmat από εμπορικές, βιομηχανικές και οικιακές πηγές.
Μια παρόμοια ζώνη ρηγμάτων στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας ξέσπασε το 2011, δημιουργώντας έναν σεισμό μεγέθους 9 βαθμών που προκάλεσε ένα καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα, σκοτώνοντας σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Τώρα οι επιστήμονες ανησυχούν ότι μια παρόμοια καταστροφή θα μπορούσε να επηρεάσει τις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια, αναφέροντας ότι οι σεισμοί που προκαλούνται από την Cascadia συμβαίνουν περίπου κάθε 500 χρόνια, με τον τελευταίο να λαμβάνει χώρα το 1700.

«Το επαναλαμβανόμενο διάστημα για αυτή τη ζώνη καταβύθισης για μεγάλα γεγονότα είναι της τάξης των 500 ετών», είπε ο Wang.

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα συμβεί, αλλά σίγουρα, αν το συγκρίνετε με άλλες ζώνες καταβύθισης, είναι αρκετά αργά».

Τα τέσσερα τμήματα του Cascadia το καθιστούν πιο επικίνδυνο από άλλα μεγάλα ρήγματα, επειδή έχουν διαφορετικά πετρώματα και ιζήματα, με το πιο ανησυχητικό τμήμα να εκτείνεται κατά μήκος του βόρειου Όρεγκον, μέχρι την Ουάσιγκτον και τη νότια Βρετανική Κολομβία.

«Απαιτεί πολύ περισσότερη μελέτη, αλλά για μέρη όπως η Τακόμα και το Σιάτλ, θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ανησυχητικού και καταστροφικού», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Χάρολντ Τόμπιν, γεωφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Αυτό το τμήμα του Cascadia είναι πιο επίπεδο και ομαλό από τα άλλα τρία τμήματα, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει τους μεγαλύτερους σεισμούς, επεκτείνοντας περαιτέρω στις ΗΠΑ και επηρεάζοντας όλες τις παράκτιες κοινότητες της Ουάσιγκτον.

Ένας σεισμός μεγέθους εννέα Ρίχτερ στις βορειοδυτικές ΗΠΑ θα μπορούσε να καταστρέψει μισό εκατομμύριο σπίτια και να προκαλέσει το θάνατο αμέτρητων ανθρώπων. Φωτογραφία: Επακόλουθα του σεισμού 9,0 που έπληξε την Ιαπωνία το 2011

Ένας σεισμός μεγέθους εννέα Ρίχτερ στις βορειοδυτικές ΗΠΑ θα μπορούσε να καταστρέψει μισό εκατομμύριο σπίτια και να προκαλέσει το θάνατο αμέτρητων ανθρώπων.

«Έχουμε τη δυνατότητα για σεισμούς και τσουνάμι τόσο μεγάλους όσο οι μεγαλύτεροι που έχουμε βιώσει στον πλανήτη», είπε ο Tobin στο NBC News.

«Το Cascadia φαίνεται ικανό να παράγει μέγεθος εννέα ή λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο».

Η Suzanne Carbotte, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και θαλάσσιος γεωφυσικός στο Παρατηρητήριο Γης Lamont-Doherty, είπε ότι αυτή είναι η πρώτη ξεκάθαρη εικόνα της ζώνης Cascadia, προσθέτοντας ότι όλα τα μοντέλα απόκρισης έκτακτης ανάγκης βασίζονται σε «παλιά, χαμηλής ποιότητας δεδομένα της δεκαετίας του 1980».

Οι ερευνητές ελπίζουν τα ευρήματά τους να βοηθήσουν τις πολιτείες στη ζώνη πρόσκρουσης να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και την εκκένωση του χειρότερου σεναρίου, εάν η Ζώνη Καταβύθισης του Cascadia σπάσει.

Ούτε το Όρεγκον ούτε η πολιτεία της Ουάσιγκτον είναι επαρκώς προετοιμασμένα για αυτό το είδος καταστροφής λόγω των περιορισμένων πληροφοριών στο μοντέλο Cascadia της δεκαετίας του 1980, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ωστόσο, είπαν ότι νέες αξιολογήσεις ετοιμότητας θα μπορούσαν να δημοσιευτούν ήδη από το επόμενο έτος.

Ο χάρτης της ζώνης βύθισης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας σεισμική απεικόνιση ενεργής πηγής – η οποία εκπέμπει ήχους μέχρι τον πυθμένα του ωκεανού και επεξεργάζεται τις ηχώ – που δίνει μια πιο ευκρινή εικόνα για το πώς μπορεί να επηρεάσει τη γύρω περιοχή.

Ερευνητές στο Columbia Climate School προσάρτησαν ένα streamer – ένα καλώδιο μήκους εννέα μιλίων – στο πίσω μέρος του σκάφους που χρησιμοποίησε 1.200 υδρόφωνα που απαθανάτισαν τις ηχώ για να ενημερώσουν τα μοντέλα ακουστικής τομογραφίας ωκεανού που παρέχουν εικόνες του ρήγματος.

Τα υδρόφωνα μετρούν το χρόνο που χρειάζεται για να αναπηδήσει ο ήχος από τις δομές στον πυθμένα του ωκεανού και να φτάσει στην επιφάνεια, επιτρέποντάς τους να ανιχνεύσουν τις διαφορές στο υψόμετρο των βράχων που υποδηλώνουν πρόσφατα ενεργές ρήγματος γραμμές.

«Η ακρίβεια και αυτό το ψήφισμα είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου. Και είναι ένα εκπληκτικό σύνολο δεδομένων», είπε στο NBC News η Kelin Wang, ερευνήτρια στο Γεωλογικό Ινστιτούτο του Καναδά που δεν συμμετείχε στη μελέτη.

«Απλώς μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να αξιολογήσουμε τον κίνδυνο και να έχουμε πληροφορίες για τους κτιριακούς κώδικες και τις ζώνες».

Την Αποκαλυπτική Επόμενη Μέρα που περιμένει τις ΗΠΑ λόγω γεωφυσικών φαινομένων είχε προβλέψει και ο άλλος μεγάλος Άγιος των ημερών ο Εφραίμ ο Φιλοθείτης της Αριζόνας..

Το πότε κι αν κανείς δεν γνωρίζει αφού η βουλή του Θεού αναπροσαρμόζεται εν ριπή οφθαλμού αναλογικά με τα ανθρώπινα…δεν είναι στατική..ο άνθρωπος είναι εμμονικά δογματιστής .

dimpenews.com